Torsdag 12 oktober samlades 20 veteraner på ABBA-museet där vi fick se saker, bilder och filmer från tiden både före, under och efter ABBA-epoken.
Tack alla medverkande.
Ett glatt och nyfiket gäng på 24 personer fick massor av information om gamla och nya Slussen, inne på Slussenrummet. Allt beräknas vara klart 2027, så det kanske finns tillfälle för fler besök.
Tack till alla deltagare.
Tack alla som deltog (17 personer) i bussturen ”Stadens Årsringar”, i de norra delarna av Stockholmsstad. Den driftiga chauffören och tillika guiden Eva rattade gänget från medeltid till nutid, genom arkitektur och stadsplanering,
Två sena avhopp gjorde att det blev 16 glada veteraner/pensionärer som besökte Bellmanhuset på Urvädersgränd. En mycket duktig guide och härlig sång och musik bjöds besökarna. Några avslutade sedan kvällen med lite mat och dryck. Tack alla som deltog.
Nu tar vi lite sommarlov och återkommer med nya aktiviteter i augusti.
Ha en underbar sommar önskar Styrelsen.
Stort tack till alla goa, glada resenärer för en supertrevlig Ålandsresa.!
Denna gång blev vi 71 stycken som kryssade över Ålandshav.
Skepp ohoj!
Idag var det återigen dags för ett gäng Spadabveteraner att dra på sig de blå plasttofflorna och bege sig in i Årstaberget, 9 st denna gång.
Förra gången i Stadsarkivet, den här gången till Nära Sveriges hydroponiska grönsaksodling!
På bara fyra personer driver man runt denna stora grönsaksodling i fyra "våningar", man sköter alla moment själva, från sådd till skörd och paketering, detta på en månad i ett ständigt rullande schema.
Imponerande anläggning!
Vi var 21 stycken veteraner/pensionärer som deltog på visningen av årets vårsalong, pga avhopp fick flera från väntelistan plats. En mycket kunnig kvinnlig guide gav bakgrund till diverse verk i olika kategorier,. Efter den guidade turen fick vi vandra runt fritt och titta på alla konstverk i egen takt.
Uppskattad aktivitet där guiden fick många lovord.
Tack alla som var med!
17 Spadabveteraner iförda blå plastsockor var idag hos Stadsarkivet inne i de 150 meter långa tunnlarna i Årstaberget.
Vi har sett allt ifrån tidiga skisser från arkitekttävlingen för Globen/Avicii arena, som då var föreslagen att heta "Prins Bertils arena", till mystiska inplastade rullar med 40 kvadratmeter stora ritningar i skala 1:1 över all mosaik i Stadshusets Gyllene sal, ritningar till dass på Kungsholmen, en kapsylfabrik (!), hus som aldrig blev, Tottieska malmgården (som delar av nu står på Skansen), och Stockholm stads byggnadslovsritning nr 1 från 1713.
Den 1:a februari träffades tjugo "Ume-veteraner" för att uppmärksamma dels att det i år är 35år sedan Spadabs Umeå-kontor öppnades och dels att Lars Sjöqvist, som den siste av de första "pionjärerna" från 1988, vid årsskiftet loggade ut från bankens system för gott och gick i en välförtjänt pension. Stämningen under kvällen var mycket god med många hjärtliga skratt åt minnen, dokument, bilder och filmer från dåtid till nutid.
Vi blev 52 personer som deltog på plats och 2 personer via teams detta årsmöte.
Med vackra blomsterbuketter tackade vi av Lena, Lennart och Anders för ett mycket gott styrelsearbete och välkomnar in Anna-Carin, Helene och Lucy.
Den 17 januari samlades 13 av oss på Lakritsroten i Moodgallerian.
Vi fick en genomgång med smakprover från lakritsrot till chokladlakrits via rotbitar, mald rod, granulat och bitar.
Både söt och salt och egenblandad med pulver/salt. Därtill ett lakritsöl och naturligtvis vatten.En trevlig genomgång av Lakritsrotens historia (både butikkedjans och historiskt som medecinalväxt).
Vi fick möjlighet att handla rabatterat efter genomgången.
Aktiviteten var uppskattad av oss lakritsälskare.
Copyright © Alla rättigheter förbehållna